Naša vizija
Obiteljska tvrtka koja svoj renome zadržava Isključivo kvalitetnim izvedbama i ispoštovanim rokovima.

dizajn
PARLOV UNA

Instalaterski radovi - klima uređaji
a

Klima uređaji postali su od životne važnosti za veliki dio stanovništva planete Zemlje. Riječ je o uređajima kojima se mogu regulirati klimatski uvjeti u prostoru u kojem boravimo.

Koriste se za hlađenje u danima velikih vrućina, ali i za zagrijavanje u hladnijim mjesecima. Osim toga, oni se mogu podesiti i kao ovlaživači i pročiščivaći zraka.

Mali se klima uređaji koriste u automobilima novijeg datuma u kojima su postali serijska oprema u rangu osnovnih dijelova, poput žmigavca ili kotača.

Srednji se koriste za klimatiziranje stanova u gradovima, a veći sustavi u poslovnim građevinama širokog spektra namjene.

Klimatizacijski uređaji namijenjeni širokoj uporabi nalaze se u svakom moderno opremljenom stanu, a u posljednje su vrijeme postali i standardna oprema u novogradnjama

Postoje klima uređaji koji samo rashlađuju prostor i oni koji osim rashladne funkcije imaju i mogućnost zagrijavanja.

Ako želimo obje funkcije u jednom uređaju, tada treba ugraditi klima uređaj sa snagom od oko 30 posto većom od uobičajene za tu površinu, kako bi i grijanje u konačnici bilo učinkovito.

Nadalje, bitno je i koliko osoba boravi u određenom prostoru i kako je on opremljen. Svaka osoba isijava određenu toplinu u prostoriju u kojoj se nalazi. Stoga će snaga klima uređaja ovisiti i o tom podatku.

Ukoliko u većoj prostoriji boravi mali broj osoba, snaga može biti i manja od predviđene, naprotiv ukoliko u manjoj ima više osoba na relativno skučenom prostoru te će osobe isijavati svoju toplinu u prostor i tako zahtijevati nešto po snazi snažniji klima uređaj.

S predmetima u prostoriji događa se slično. Rasvjetna tijela, televizori, računala, strojevi različitih namjena također isijavaju određenu toplinsku energiju i stoga i njih treba uzeti u obzir pri dimenzioniranju snage klima uređaja.

http://www.gradimo.hr/img/ArticleImages/58549.jpg