Naša vizija
Obiteljska tvrtka koja svoj renome zadržava Isključivo kvalitetnim izvedbama i ispoštovanim rokovima.

dizajn
PARLOV UNA

Instalaterski radovi - električne instalacije
a

Električne instalacije se izvode u stambenim objektima, poslovnim prostorima, industriji, poljoprivrednim dobrima, gradilištima itd.

Postoje sljedeće vrste instalacija:

  • elektroenergetske,
  • gromobranske,
  • telekomunikacione i
  • signalne.

Elektroenegetske instalacije se izvode kako bi se osiguralo napajanje potrošača električnom energijom.

Gromobranska instalacija se postavlja u cilju zaštite ljudi i objekata od štetnog djelovanja atmosferskog električnog pražnjenja.

Telekomunikacijske instalacije omogućavaju prijenos podataka.

Postoje sljedeće vrste telekomunikacijskih instalacija: telefonske instalacije, instalacije interfona, instalacije zajedničkih radio i TV antena, instalacije interne televizije, instalacije razglasa, instalacije računarskog sistema, instalacije centralnog sistema časovnika itd.

U signalne instalacije spadaju: instalacije električnog zvonca, instalacije protivpožarnog sistema, instalacije protivprovalnog sistema i instalacije poziva u hotelima i bolnicama.

Kao što se vidi, signalne i telekomunikacione instalacije su srodne i očekivati je da će daljim razvojem tehnike doći do njihovog integriranja.

Elektroenergetske i gromobranske instalacije spadaju u grupu instalacija jake struje dok se telekomunikacione i signalne instalacije ubrajaju u instalacije slabe struje.

http://www.dom.com.hr/images/kategorije/kategorija_36/1.jpg
Kad govorimo o elektroinstalacijama i postavljanju novog sistema elektroinstalacija unutar nekog objekta moramo razlikovati instalacije jake i slabe struje.

U instalacije jake struje spada instalacija svih potrebnih žica i kablova unutar nekog objekta, postavljanje utičnica i prekidača s razvodnim kutijama, odgovarajućim osiguračima i sklopkama, dok u instalacije slabe struje spada postavljanje vodova instalacija za portafone, video nadzor, alarmne uređaje, mrežne sisteme i slično.

Za postavljanje elektroinstalacija u vašem objektu dobro bi bilo da znate koliko će rasvjetnih tijela biti u kući, koliko utičnica za struju na kojim zidovima, koliko razvodnih ormarića u kući, hoćete li odmah sprovesti i instalacije slabe struje, portafone, video nadzor, alarmni uređaj i sl.


http://www.dom.com.hr/images/kategorije/kategorija_36/2.jpg